Konstutställningar i skogen

10/5 2020

Många museum och konsthallar håller stängt p.g.a Corona, men det går fortfarande att besöka utställningar och uppleva konst som uppfyller kraven på social distansering. Vi ger några tips på utställningar i skogen och annan naturnära konst där utställningsrummen är lite mer luftiga.

“Tyst vår” i skogen

“Tyst vår” är en snitslad konstutställningen i skogen vid Kaknästornet i Stockholm. Skogen är en fristad men erbjuder också möjligheterna till social distansering som krävs idag för att kunna visa en konstutställning. I den luftiga utställningshallens med sina träkolumner och enorma takhöjd har ett 20-tal kända konstnärer ställt ut sin verk som Bigert & Bergström, Lars Arrhenius & Eric Ericsson, Carl Michael von Hausswolff och Marie-Louise Ekman. Utställningen pågår från 16 april och två veckor framåt. Ladda ner karta och information här som en PDF.

Wanås konst och skulpturpark

I Wanås finns en stor skulpturpark med många internationell kända konstnärer som har utför platspecifika verk i skogsparken runt Wanås slott. Varje år bjuder man in en ny konstnär för att skapa ett nytt verk. I år är det den sydkoreanska konstnären  Kimsooja som bidrar med verket  Sowing into Painting, 2020. Läs mer om Wanås konst på deras hemsida.

Artipelag skulpturpark

Skulptur i natur är konsthallen Artipelags permanenta utomhusutställning. Verken går att se utmed promenadstråk i de omgivande skogarna och ängarna, vid strandkanten och på entrégården. Läs mer på deras hemsida.

Fler exempel

Wikipedia finns en lista med fler exempel på skulpturparker och skulpturstråk som du kan besöka.

 

Detalj ur karta till utställningen “Tyst vår”.