Vävda rum vernissage 20 maj

Lördag 20 maj är det vernissage på Sveriges största utställning "Vävda rum" en utställning som visas över hela landet.

Riksförbundet Sveriges Konstföreningar firar 50 år med en nationell utställning i mer än hälften av landets kommuner, där våra anslutna konstföreningar har värdskap.

Vi i distrikt Göteborg är mycket glada och stolta över att SBK Konstförening Göteborg och Mölndals Stads Konstförening (arbetsplatsförening inom Mölndals stad), är värdar för utställningen. Det innebär att utställningen visas i två kommuner, som ingår i vårt distrikt.

Vernissagen äger rum 20 maj!

Göteborg: Kl 10 på Gustav Adolfs Torg, Köpmansgatan

Mölndal: Kl 11 på Mölndals Torg

De 10 konstverken är placerade i centrum av Göteborg och Mölndal.

Konstverken i Vävda rum är gjorda med AR-teknik och är virtuella. Utställningen utnyttjar samma teknik som det kända spelet Pokémon Go, men i konstnärligt syfte. Genom att ladda ner appen Vävda rum till sin mobil kan besökaren på en karta se var konstverken är utplacerade i kommunen och besöka dem. Flera av konstverken i utställningen är interaktiva och förändras genom att besökaren sjunger, gör rörelser eller är delaktiga tillsammans med andra besökare.

Ta med släkt och vänner! Särskilt de yngre generationerna är ju mer vana vid denna teknik och kan vara till god hjälp!

Mer information om Vävda Rum https://sverigeskonstforeningar.nu/nyheter/om-en-manad-oppnar-vavda-rum/

Mer information om SBK´s vernissage https://sbkgbg.konstforeningar.se/aktiviteter/vavda-rum-sveriges-storsta-utstallning-med-offentlig-virtuell-konst/

AnnSofie Hansson letar konstverk