Invigning av Havens träd

19/4 2020 Digitalisering

Under bron vid stationen i Simrishamn finns en portal till det digitala naturreservatet Havens Träd. Vykort från den fiktiva skogen finns nu målade i storformat på väggarna i tunneln. Under invigningen får besökarna åka en VR-resa genom Havens Träd.

De som reser får hoppa in i naturreservatets egna skogsbil så kör vi en tur. Havens Träd kan endast besökas digitalt. Tunneln kan ses som en entré och souvenirshop med vykort från den mystiska platsen. Besökare får även ta med sig ett eget vykort från upplevelsen.

”Det digitala naturreservatet Havens Träd handlar om perspektiv. När vi såg den här tunneln så var den full med klotter, vi tyckte vi att klottret var helt fantastiskt. Vi fick en känsla av att det inte kom till sin rätt, kanske många till och med tyckte det var fult. Vi bevarade klottret i det digitala naturreservatet Havens Träd som kan besökas för all framtid. Skogen invigdes 2019 i samarbete mellan Streetcorner, Rikstolvan, Gallery Extra, Simrishamns Kommun och finansierades av Sveriges Konstföreningar.”