Medlemssida

Denna sida är bara tillgänglig för våra medlemmar.

Om du är medlem vänligen logga in nedan.

Om er förening inte är medlem kan ni ansöka om medlemskap.

Konstperspektiv skriver om plasten i konsten

19/5 2020 Klimatkonst

I den andra delen av Konstperspektivs artikelserie om klimatet och konsten tittar man närmare på plasten i konsten. Plasten som under 60-talet sågs som ett framtidens material har idag blivit ett stort miljöproblem. För dig som vill fördjupa dig ytterligare i plasten i konsten har vi letat fram några filmer om konstnärer som nämns i artikeln.

En kort film om konstnären Mattias Källs projekt ”Förpackad” hittar du på konstnärens hemsida.

Eva Hesse om latex

På YouTube finns en del filmer om Eva Hesse. I den här från SF MOMA berättas om hennes användning av latex i olika skulpturer och problemen med att bevara hennes konstverk.

Wasteland

Vik Muniz filmprojekt ”Waste Land” finns bland annat att hyra från Filmcentrum om man vill visa den i konstföreningen.

Bonnie Monteleone

Bonnie Monteleone har besökt tre världshav och samlat plast för att återskapa Hokusais berömda målning av den stora vågen.