Nytt nummer av Konstperspektiv

26/10 2022 Konstperspektiv

I det senaste numret av Konstperspektiv kan du läsa en artikel om Konstens Vecka, ett samtal med konstnären Theresa Traore och en artikel om annorlunda offentlig konst - ett rörligt monument i form av performance skapat av Alexandra Pirici.

Innehåll i nummer 4-2022

Vi har samtalat med konstnären Theresa Traore, som vill knyta ihop världen med sin konst. Vi har även besökt Konstnärernas kollektiv i Hamburgsund, som lockar hundratals konstnärer att arbeta och vissa att till och med bosätta sig i trakten. Dessutom kan du läsa en intressant artikel om konst och kriminalitet, förfalskningar och stulna konstverk.

Cecilia Hedlund reflekterar över annorlunda offentlig konst – ett rörligt monument i form av performance skapat av Alexandra Pirici.

Du hittar en essä av Malou Allerholm som skriver om realismens förgreningar – från Courbet till O´Keeffe.

Krönikan i det här numret är skriven av Magdalena Malm, som ser en ny politisk verklighet, med en oro mot politiker som vill stryka finansieringen av konst.

Och Konstens vecka är tillbaka, med nya platser att möta potentiella besökare. I vårt kalendarium hittar du mängder av aktuella utställningar runt om i Sverige!

Och som vanligt – senaste nytt från konstvärlden i vårt galleri.

Välkommen till 52 sidor med massor av intressant läsning i Konstperspektiv nummer fyra!