Humans of Stadsbiblioteket

19/5 2018 Konsten att mötas

Humans of Stadsbiblioteket är ett konstprojekt av konstnären Futuro Berg med assistans av Rikard Johansson från konstföreningen Streetcorner i Malmö. Projektet utforskar hur människor ser, använder och upplever Stadsbiblioteket som offentligt utrymme och mötesplats.

Projektet fokuserar på mänsklig interaktion och är det första i sitt slag att dokumentera Malmös stadsbibliotek från besökarens perspektiv. Utställningen kombinerar förstorade polaroidbilder och utvalda stycken från intervjuer med deltagarna i projektet.

Under processen mötte de ett stort antal människor som kommer från olika hörn av världen. Deltagarna bidrar alla till en bättre förståelse av konsten att mötas. De delar sina idéer om ett sunt offentligt rum och hur de socialiserar där.

Öppningen kommer att vara lördagen den 8 december klockan 12.00 vid bibliotekets entré. Utställningen kommer att löpa fram till 7 januari 2019. Alla är välkomna, bjud in vänner och familj, umgås, lära känna varandra och fira tillsammans.

Bakom projektet:

Futuro är född och uppvuxen i Santiago, Chile, men har bott i Europa i 10 år. Han har arbetat som fotograf och filmskapare i 6 år, i olika länder, både i Europa och Sydamerika. Under de senaste åren har han bestämt sig för att fokusera på flykting- och migrationsfrågor. Sedan dess har han nästan uteslutande ägnat sig till att dokumentera ämnet med olika journalistiska och konstnärliga metoder.

Postkodstiftelsen finansierar Sveriges Konstföreningar att låta 20 konstföreningar i Sverige samarbeta och ställa ut konst från nyanlända eller utlandsfödda konstnärer. Projektet heter Konsten att mötas. Humans of Stadsbiblioteket är ett av de 20 projekten och presenteras av Streetcorner.se, en konstförening med fokus på Urbankonst med säte i Malmö.