Performance på Zoom till er konstförening

20/4 2021 Performance

Performance på Zoom är ett nyskapande konstprojekt där tio konstnärer och konstnärsgrupper erbjuder konstföreningar att ta del av livesänd digital performancekonst. Att visa en performance för era medlemmar kostar inget. Sveriges Konstföreningar står för teknik och ersättning till konstnären.

Från den 1 september 2021 och fram till december 2022 kan ni boka in en eller flera performanceverk till er konstförening. Börja därför redan nu planera in preliminära datum för era performance och vilka konstnärer ni skulle vilja boka in och visa för era medlemmar.

De tio deltagande konstnärerna/grupperna är:

Ewa Einhorn, " Arrabbiata Wants A Raise: A Collective GamePlay"

Performance på Zoom är ett unikt projekt som gör det möjligt för konstföreningar i hela landet att del av spännande och nyskapande samtidskonst i tider då de annars har svårt att bedriva verksamhet på grund av pandemin.

Viktiga datum (Save the date):
I början av juni kommer vi på vår hemsida att presentera konstnärerna närmare och de olika performanceverken.

Den 26 augusti arrangerar vi ett möte på Zoom där alla konstnärerna presenterar sig och berättar om de performanceverk som de kommer att framföra.

Från 1 september till december 2022 kan du boka in konstnärer till er konstförening. Det går bra att boka flera konstnärer under året eller till exempel visa en performance varje månad.

Läs mer om Performance på Zoom på vår hemsida.

Projektet finansieras med stöd från Kulturrådet och genomförs i samarbete med studieförbundet Sensus.