Ung. konst hos Bodens konstgille

26/5 2018 Ung Konst

Konsthantverksutställningen Ung. konst visas nu hos Bodens konstgilla. Vi pratade lite med konstföreningen kring utställningen.

Kan ni berätta lite kort om Bodens konstgille?

-Boden Konstgille har funnits i 70 år och är därför en av Bodens äldsta föreningar. Vi håller öppet året runt, antingen bemannar vi det själva eller låter andra konstföreningar använda vår lokal.

Ni visar utställningen Ung. konst under oktober. Varför blev ni intresserade av den här utställningen?

-Vi är intresserade av att visa en mångfald av konst i vår lokal. Det lockar många besökare, bara under vårterminen 2018 hade vi 3000 besök! Sen är det extra kul att få visa upp nya konstnärer, vi har väldigt blandade åldrar på dem som ställer ut. Det är också kul att visa samlingsutställningar då det blir stor variation av konst.

Händer det något extra under utställningen?

-Vi har i vanlig ordning vernissage där vi berättar om utställningen, sen är det ofta som besökare frågar om utställningen, om teknik och om utställarna.

Vad händer mer under hösten i konstföreningen?

-I höst har vi kvar två utställare. Vi har idag inga planerade föreläsningar, men det är något vi ska ta upp med våra medlemmar om de tycker det är aktuellt! Det finns alltid nya saker att lära sig om konstvärlden, om konstnärer och hur en kan gå vidare som konstnär. Går det att leva på konst i Bodens kommun? Var kan du ställa ut dina verk? Vi får många förfrågningar och hoppas kunna ta emot alla!

Ea ten Kate – Lil ́ Friends: Greedy Eye, Static Barber, Lil’ Jerk, Straight Tortoise, Radio Counter (2016/2017