Medlemssida

Denna sida är bara tillgänglig för våra medlemmar.

Om du är medlem vänligen logga in nedan.

Om er förening inte är medlem kan ni ansöka om medlemskap.

Den osynliga konsten – följ med på en [AR]T Walk

19/3 2020 Digitalisering

Följ med på en stadsvandring och upptäck den osynliga konsten! Så lät det när företaget Apple bjöd in konstintresserade till en stadsvandring i San Francisco. Osynlig, ja osynlig för ögat om du inte har din mobiltelefon med dig som kan avslöja de hemliga konstverken i stadsrummet.

Augmented Reality (AR) förstärkt verklighet, är ett koncept som används allt oftare i olika sammanhang. Om du känner till spelet Pokemon GO eller har provat det, så förstår du hur AR fungerar. På din mobilkamera läggs nya lager av verklighet i form av bilder, animationer eller videoklipp. Det kan var Pokemonfigurer eller som i fallet med Apples satsning [AR]T Walk, konstverk av Nick Cave, Nathalie Djurberg och Hans Berg, Cao Fei, John Giorno, Carsten Höller, och Pipilotti Rist. Vandringarna är kopplade till fysiska platser, i det här fallet olika Apple Stores runt om i världen som Hong Kong, London, New York, Paris, San Francisco och Tokyo.

Med hjälp av din mobil eller padda kan du följa med på en konstvandring och upptäcka AR-konsten som finns runt omkring dig. Fenomenet är inte nytt utan konstnären Jeff Koons har tidigare samarbetat med Snapchat och skapat offentlig AR-konst, där han placerat ut sina skulpturer på olika platser i världen som du bara kan se i din mobil.

Läs mer om [AR]T Walk på Apples hemsida.

[AR]T Walk