Förbundsstämman

Förbundsstämman är förbundets högsta beslutande organ. Förbundets verksamhetsår motsvarar kalenderår. Ordinarie förbundsstämma hålls vartannat år senast i maj månad på plats och tid som bestäms av styrelsen.

Skriftlig kallelse skall sändas till medlemmarna senast två månader före förbundsstämman och innehålla de viktigare ärenden som skall behandlas.

Motioner som skall behandlas vid ordinarie förbundsstämma lämnas till styrelsen före januari månads utgång.

Rösträtt: Samtliga medlemsföreningar kommer att bli kallade och är välkomna till förbundsstämman, men det är bara följande personer som har rösträtt på förbundsstämman:

• ombud, utsedda av distrikten eller, där distrikt saknas, av valkretsar,
  • förbunds­styrelsens ledamöter
  • förbundets revisorer
  • förbundets valnämnd

FÖRBUNDSSTÄMMAN 2021

Lördagen den 29 maj 2021 är det dags för Sveriges Konstföreningars förbundsstämma.

På grund av den pågående coronapandemin har förbundsstyrelsen beslutat att förbundsstämman 2021 kommer att hållas digitalt. En kallelse med information inför stämman skickas ut i mars 2021. Läs mer om förbundsstämman på våra medlemssidor.